1998’den bu yana…

Ara
Close this search box.
Ara
Close this search box.

Nöroloji

Beyin ve sinir hastalıklarının teşhis ve tedavisinde teknolojik gelişmelerden faydalanılır.

Beyin, sinir ve kas hastalıklarının cerrahi dışındaki teşhis ve tedavi uygulamalarını içeren; yetişkin hastalarda beyin, omurilik, periferik sinir ve kas hastalıklarının tanı ve tedavilerinde teknolojik gelişmelerden faydalanarak hizmet veren birimdir. Bu birimde epilepsi, hareket bozuklukları, uyku bozuklukları, nöromusküler hastalıklar gibi spesi kalt bölümler mevcuttur. Radyoloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Fizik Tedavi bölümleri ile multidisipliner bir ilişkisi vardır.

  • Epilepsi,
  • Baş ağrısı,
  • Beyin Damar hastalıkları,
  • Uyku bozuklukları,
  • Bas dönmesi ve denge bozuklukları,
  • Parkinson ve hareket bozuklukları,
  • Periferik sinir ve kas hastalıkları,
  • Alzheimer ve demans ile seyreden hastalıklar,
  • Multiple Skleroz,
  • El ve ayak uyuşmaları gibi şikayetlerle ortaya çıkan nöropatileri değerlendirmede ve bel, boyun fıtığı gibi ağrılı durumların tanısında EMG (elektromiyonörografi) tetkiki Tomografi veya magnetik rezonans (MR) görüntülemesi,
  • Koma, ilerleyici inme, sık tekrarlayan nöbetler,

Epilepsi Tedavisi

Epilepsi tedavi edilebilir bir hastalıktır; ancak uzun süreli tedavi ve izlem gerektirebilir. Epilepsi hastası olan kişiler arasında yüzde yüz tedavi edilebilen bir grup hasta vardır. Ancak epilepsi hastalığının nedenleri çok farklı olduğu için tamamen tedavi edilebilen hasta grubu için genel bir oran vermek doğru değildir. Epilepsinin nedeninin ne olduğu, tedavi başarısını belirleyen en önemli faktördür. Hastalığın doğası gereği kötü seyirli ve tedavi başarısının çok düşük olduğu bir grup hasta da vardır ki bunlar kabaca %25-30’luk bir grubu oluşturmaktadır.

Epilepsi hastalığı konusundaki tedavideki son gelişmeler

Yeni ilaçlar, yeni cerrahi yöntemler, beyin pillerinde yeni cihazlar ve yeni görüntüleme yöntemleri olarak özetlenebilir.

İlaç Tedavisi

Epilepsi hastaları için tedavi planlaması öncelikle ilaçlar ile yapılmaktadır; gereklilik halinde epilepsi cerrahisi yapılabilmektedir. İlaç tedavisi uygulanan hastaların yaklaşık %45 ile %65 oranındaki grubunda ilaçlarla nöbetler tek bir tip ilaçla tam kontrol altına alınabilmektedir.

Epilepsi Cerrahisi

Epilepsi cerrahisi için uygun bulunan kişiler bu yöntemle başarıyla tedavi edilebilmektedir.

Pil Uygulaması

Epilepsi tedavisinde uygulanan bir başka yöntem de beyine pil uygulamalarıdır. Nörolojik Bilimler Merkezi’nde pil uygulamasına uygun hasta seçimi sonrasında Beyin ve Sinir cerrahisi tarafından pil yerleşimi uygun operasyonla gerçekleştirilir.

Daha fazla bilgi için: Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicine Hastanesi Çağrı Merkezi – 444 0 205

Doktor Öğretim Üyesi

Nöroloji Hakkında sağlık rehberi

Dil seçimi yapınız!